Szűz Mária-szobrot avattak Szíriában

külföld
2015 június 14., 07:56
comments 148
photo_camera AFP PHOTO / LOUAI BESHARA

Mosolyoffenzívába kezdett a szír rezsim: Bassár al-Aszad kormányának segítségével állítottak szobrot Szűz Máriának az ősi keresztény városban, Maalulában most szombaton.

Maalulában 2013-ig állt Mária-szobor egy hegyoldalban, akkor a kormányellenes lázadók lerombolták. A szombati szoboravatáson az egybegyűlt hívek mellett a kormány tisztviselői is ott voltak, akiket virágcsokrokkal és Bassár al-Aszad képmásával köszöntöttek a helyiek.

"Azért készítettem a szobrot, hogy a békét hirdesse Maalula ősi és páratlan városában" - mondta a szobrász, Buhaidzs al-Kúri.

Maalula a világ egyik legősibb keresztény települése, lakói a mai napig arámiul, vagyis Jézus nyelváén beszélnek. A Damaszkuszhoz közeli települést 2014-ben foglalták visszaa kormányerők és a kormányt támogató milíciák az al-Kaidával szövetséges al-Nuszra Fronttól. (AFP via Yahoo News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt