Úristen, Orbánék fel akarják adni a magyarság fő eredményét, a rezsicsökkentést

gazdaság
2015 június 15., 05:35
comments 326

A hvg.hu megszerzett egy levelet, amit az EU energiaügyi biztosának küldött a magyar kormány május 8-án, egészen pontosan Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek. Ebben három energiapiaci lépést helyez kilátásba a kormány:

  1. Háromlépcsőssé teszik a rendszerhasználati díjak ármegállapítási rendszerét.
  2. A kormány megszünteti a "figyelembe nem vehető költségeket" – itt vélhetően a közműadóról van szó.
  3. Gondoskodnak róla, hogy emelkedjen az energiaszolgáltatók jövedelmezősége.

Ebben az az érdekes, hogy ha valóban ennek megfelelően fog eljárni a kormány, az a rezsicsökkentés végét, és a lakossági gáz- és áramárak emelkedését hozza magával. A hvg.hu szerint már a kormányban is azon agyalnak, hogy hogyan kommunikálják a rezsiharc feladását.

mengyi roland rezsiarc 3

(hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.