A francia miniszter bocsánatot kért Nutellától

külföld
2015 június 17., 18:16
comments 75

A francia környezetvédelmi miniszter – és ex-elnökjelölt, valamint a mostani elnök, Francois Hollande exélettársa –, Ségolene Royal tegnap a népszerű olasz mogyorókrém bojkottjára hívott fel, mivel azt mondta, annak pálmaolaj-tartalma miatt hozzájárul a környezetromboláshoz. De ma 180 fokos fordulatot vett:

Ezer bocsánat a Nutellával kapcsolatos vitáért. Egyetértek azzal, hogy a fejlődést kell támogatnunk

– mondta Royal (ejtsd: Rhroájál).

Nem csoda, ugyanis nagy volt a felháborodás a francia politikus kijelentései után. Az olasz környezetvédelmi miniszter gyorsan a Nutella oldalára állt. Tiltakoztak a fenntartható pálmaolaj-termelők, valamint a Nutella gyártója, a Ferrero is. A Ferrero közölte, tudatában van a környezetvédelmi kihívásoknak, és arról biztosított, hogy számos kötelezettségvállalást tett a pálmaolaj beszerzését illetően.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.