A bevándorlók halomra lövése nélkül falat építeni pénzkidobás

POLITIKA
2015 június 17., 17:36
comments 952

Fal! Kerítés! Szögesdrót! Mindenki kénytelen ilyesmihez nyúlni, ha meg kell állítania egy áradatot. Van, akit csak a szomszéd felől támadnak a vakondok, másnak viszont négerek, arabok és egyéb bűnöző hajlamú népek millióit kell visszatartania attól, hogy idejöjjenek, beleszarjanak a hortobágyi húsos palacsintába, összemaszatolják leányaink ártatlanságának hímporát, és egyéb undorító trükkökkel bánjanak tiszteletlenül a magyarok kultúrájával.

Mit lehet ilyenkor tenni? - teszi fel a kérdést a jó gazda. Aztán gyorsan meg is találja a kézenfekvőnek tűnő megoldást: olyan akadályt kell emelni, ami megállítja az áradatot. Amit meglátva hazakullog bűzös lyukába, de legalább a szomszéd kertjébe a vakond, az arab és a néger.

A terv bombabiztosnak, sőt, légmentesen zárhatónak tűnhet, azonban van vele egy kis probléma, ahogy azt mindenki tudja, aki próbált már legalább ostoba vakondok vagy valamivel intelligensebb macskák ellen csatát nyerni. Aki nem kész elmenni a végsőkig, az veszíteni fog. Vagy a vakondok és a macskák nyernek, vagy lapáttal kell agyonverni a földből kibukkanókat és méreggel elintézni a falon átszökellőket. Öldöklés nélkül nem lehet megnyerni egy háborút.

Ami persze nem jelenti azt, hogy az öldöklés garancia a győzelemre, azonban a háborús analógiára mindenképpen szükség van, ha meg akarjuk érteni, mit tervez most a magyar kormány a szerb határra. Lényegtelen, hogy azért akarnak falat építeni, mert azt hiszik, hogy tényleg veszély fenyegeti Magyarországot, más már nem jut eszükbe megcsappant népszerűségük növelésére, vagy igazából nem is akarnak falat, csak Brüsszelt próbálják ezzel zsarolni.

Mint ahogy az sem fontos, hogy azok a szerencsétlen emberek, akik ellen csatába indulnak, valójában egyáltalán nem akarnak Magyarországra jönni, hiszen Aleppóban és Aszmarában is közismert, hogy ennél most csak jobb helyek vannak az Európai Unióban. A helyzet megértésének szempontjából csak az lényeges, hogy a magyar kormány hadat üzent a délről és keletről érkező menekülteknek.

Ezt a háborút, mint minden háborút, akár a vakondok elleniről, akár a drogháborúról van szó, csak úgy lehet megnyerni, ha a magyar kormány kész elmenni a végsőkig, ami ebben az esetben egészen konkrétan a határ elaknásítását és géppuskafészkek felállítását jelenti. Majd ezek rendszeres használatát. Minden potenciális bevándorlót ezzel sem lehet kiszűrni, de annyira le lehetne csökkenteni a számukat, hogy az már azt a magyar választópolgárt se zavarja, aki az arab és néger terroristákat teszi felelőssé saját életének minden kudarcáért.

A bevándorlók legéppuskázásának szükségességét a történelmi tapasztalatok is bizonyítják. Ha egy határon sokan át akarnak menni, akkor azon át is fognak menni. A fal- és kerítésrajongók hobbijuk megindoklására az Izrael jó részét körbevevő fal sikerességét szokták felhozni, azonban ez nem jó példa. Egyrészt mert az a fal nem a túloldalra vágyó palesztinok tízezreinek feltartóztatására épült, hanem a néhány robbantgatni-lövöldözni vágyó terrorista megfékezésére. Másrészt pedig mert Izrael pontosan tudja, hogy egy háború megnyeréséhez el kell menni a végsőkig, és hajlamos el is menni.

A menekültáradat feltartóztatására nemhogy a mexikói-amerikai határ egy részét őrző fal, de még a Kína és Észak-Korea között húzódó Jalu folyó sem alkalmas, pedig ott Kim Dzsongun katonái elvileg azt lőnek le, akit csak akarnak. A hangsúly az elvilegen van, hiszen a valóságban még egy ilyen sötét diktatúra határőreit is simán meg tudják kenni a menekülők és az embercsempészek, némelyik pedig azért nem lő, mert van szíve.

A most tervezett négy méteres falon át lehet majd mászni, alagutat lehet alatta ásni, és biztos lesznek még trükkösebb megoldások, ahogy a vasfüggöny mögül kiszökni próbáló magyaroknak is voltak egészen vad ötleteik. És persze le lehet majd fizetni az őrzésével megbízott magyar határőröket, vagy abban bízni, hogy emberségből vagy lustaságból félrenéznek. Ha a magyar kormány nem áll készen arra, hogy halomra lője a menekülőket, csak abban bízhat, hogy tagjainál keményebb szívű és kevésbé korrumpálható magyarok tömkelegét tudja majd a déli határfal őrzésére kirendelni.

Van még az a megoldás is, hogy nem indítunk háborút egy képzeletbeli ellenség ellen, de ezt a lehetőséget most ne firtassuk, mert szemmel láthatóan nincs itt az ideje. Nemcsak a kormány, az ország jelentős része is háborút akar.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.