Azt tudják, hogy van egy amerikai elnökjelölt, akit gyerekkorában megharapott egy radioaktív Széles Gábor?

Világvége
2015 június 19., 15:44
comments 117

Donald Trump amerikai milliárdos kedden minden idők egyik legszórakoztatóbb politikai beszédével jelentette be, hogy elindul a republikánus elnökjelöltségért. Ez volt a belépője a saját magáról elnevezett New York-i toronyház földszintjén:

trump1

És aztán innen erősödött még tovább a dolog, ha ezt el tudják képzelni. Trump 15 percen keresztül beszélt elképzelhetetlen ostobaságokat például az ISIS elleni háború sikertelensége és az izzadás összefüggéseiről, meg arról, hogy mikor ő épít hotelt, akkor törlesztenie kell, de mikor a dzsihádisták építenek hotelt Szíriában, akkor nekik nem.

Most nem is erre akarom kihegyezni a dolgot, Trump teljesen nyilvánvalóan bolond, vagy legalább is olyan régen és olyan komfortosan mozog ebben a szerepben, hogy már nem lehet eldönteni, hogy hol van vége a póznak, és hol kezdődik az ő _"_"_"igazi"_"_"_ személyisége, ha ezek még elválaszthatóak egyáltalán.

Nyilván sosem lesz elnök, de most nagyon sokat fog szerepelni egy darabig. Ez nem baj, sőt kifejezetten jó hír. Biztos, hogy minden fellépése nagyon szórakoztató lesz.

Amikor az ember Trumpot hallgatja, vagy róla olvas, nézegeti a Facebookját vagy a Twitterjét, akkor egy ponton (viszonylag hamar) elfogja az érzés, hogy "én ilyet már láttam valahol", hogy "valakit már halottam így érvelni". És akkor beugrik:

Úristen, ez az ember egy az egyben Széles Gábor.

Mire gondolok?

Donald Trump a tudomány fontos kérdéseiről:

Széles Gábor a tudomány fontos kérdéseiről:

Donald Trump a médiájának hatalmáról:

Széles Gábor a médiájának hatalmáról:

Donald Trump a bevándolrókról:

[A náci cikk, amit] Széles Gábor [megosztott] a bevándorlókról:

Széles Gábor saját magáról:

Donald Trump saját magáról

Donald Trump szabadidejében 2014. májusában

Hitting the first ball at Trump International Dubai, 272 right down the middle.

Posted by Donald J. Trump on Monday, May 19, 2014

Széles Gábor szabadidejében 2014. májusában

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.