Ezentúl nem a köztévével szedálják a szívbetegeket Balatonfüreden

Vége az állami média uralmának a balatonfüredi szívkórház társalgóiban. A héten derült ki, hogy egy főigazgatói rendelet értelmében a kórház három közös társalgójában található tévéken csak a közszolgálati tévé három csatornájának adását lehetet nézni - az egyik társalgóban az M1, a másikban a Duna, a harmadikban a Duna World műsora ment.

A főigazgatói döntés indoka az volt, hogy a betegek gyakran hangos vitákban döntötték el, hogy melyik csatornát nézzék, márpedig orvosilag kifejezetten ellenjavalt, hogy a lábadozó szívbetegek felidegesítsék magukat.

Az igazgató így úgy döntött, hogy a tévéket minden helyiségben egy adóra hangolják. A közszolgálati médiára azért esett a választásuk, mert tapasztalataik szerint a közszolgálati média komor unalma izgatja fel legkevésbé a betegeket.

És bár ez kevéske empirikus tapasztalatom alapján minden bizonnyal igaz, maga a döntés mégis indulatokat váltott ki - márpedig pont az indulatok lecsillapítása lett volna az intézkedés célja. És bár a kórház főigazgatója szerint a feszültségről csak a sajtóból értesültek, most mégis úgy döntöttek, hogy ezentúl a társalgóban ülők szavazással dönthetnek arról, hogy mit nézzenek. (Via HVG)