Ezentúl nem a köztévével szedálják a szívbetegeket Balatonfüreden

POLITIKA
2015 június 19., 05:28
comments 81

Vége az állami média uralmának a balatonfüredi szívkórház társalgóiban. A héten derült ki, hogy egy főigazgatói rendelet értelmében a kórház három közös társalgójában található tévéken csak a közszolgálati tévé három csatornájának adását lehetet nézni - az egyik társalgóban az M1, a másikban a Duna, a harmadikban a Duna World műsora ment.

A főigazgatói döntés indoka az volt, hogy a betegek gyakran hangos vitákban döntötték el, hogy melyik csatornát nézzék, márpedig orvosilag kifejezetten ellenjavalt, hogy a lábadozó szívbetegek felidegesítsék magukat.

Az igazgató így úgy döntött, hogy a tévéket minden helyiségben egy adóra hangolják. A közszolgálati médiára azért esett a választásuk, mert tapasztalataik szerint a közszolgálati média komor unalma izgatja fel legkevésbé a betegeket.

És bár ez kevéske empirikus tapasztalatom alapján minden bizonnyal igaz, maga a döntés mégis indulatokat váltott ki - márpedig pont az indulatok lecsillapítása lett volna az intézkedés célja. És bár a kórház főigazgatója szerint a feszültségről csak a sajtóból értesültek, most mégis úgy döntöttek, hogy ezentúl a társalgóban ülők szavazással dönthetnek arról, hogy mit nézzenek. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.