Európa iszlamizálódása ellen tüntetett a szlovák szélsőjobb

Több ezer fős tömeg gyűlt össze Pozsony belvárosában, a Szlovák Nemzeti Felkelés terén szombat délután, hogy Európa iszlamizálódása és az Európai Unió menekültpolitikája ellen tüntessen.

Ezzel valószínűleg annyian lehettek, mint ahány muszlim él egész Szlovákiában. Ráadásul Szlovákia az Európai Unió egyetlen olyan országa, ahol egyetlen mecset sem működik.

A tüntetők a pozsonyi főpályaudvarnál gyűltek össze, majd a szlovák nemzeti szimbólumokat, valamint az Európai Unió bevándorláspolitikáját bíráló jelszavakkal teleírt transzparenseket magasba emelő tömeg rendőri kísérettel átvonult a tüntetés helyszínére. Útközben a rendőrök letartóztatták azt a tüntetőt, aki házilag összebarkácsolt könnygázgránátot akart dobni az elnöki palota előtt összegyűlt ellentüntető közé.

"Szlovákia nem Afrika" - AFP / VLADIMIR SIMICEK

A tüntetők folyamatosan azt skandálják "Szlovákia a szlovákoké!" és "Hazaárulás!". Az egyik felszólaló pedig "Szerencsés fehér napot!" felkiáltással köszöntötte a tömeget.

A szónokok kivétel nélkül a menekültek Európába való beáramlását és a "kontinenst elárasztó iszlámot" bírálták, és keményen nekimentek a menekültkvóták bevezetését támogató szlovákiai EP-képviselőket, akiket hazaárulónak neveztek. (MTI/ Bumm)

(Címlapkép: AFP / Vladimir Simicek)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.