Magyar oktatási rendszer 2015: másolós magatartásfüzettel büntetik az elsős gyerekeket

oktatás
2015 június 22., 05:48
comments 927

Egy szülő az évzárón kapta meg az ún. másolós füzetet vagy más néven magatartásfüzetet, amiből kiderül, hogy milyen idióta technikával próbálják nevelni a pedagógusok a nebulókat.

Egy debreceni általános iskola 1. osztályos tanulójának az volt a jól megérdemelt büntetése, hogy tízszer le kellett írnia, hogy „betartom a szabályokat.”, illetve hatszor, hogy „megtanulom az ebédelés szabályait.” Ha ebből nem ért, hát semmiből sem fog.

photo_camera Magyar oktatási rendszer (2015), grafit, vonalas füzet, ár: rosszalkodás

Akinek van még ilyen másolós füzete, és áll benne a fentihez hasonlóan vicces életvezetési tanács, küldjön róla képet a megirom@444.hu-ra.

(Utoljára ilyesmit a Mézga Aladár különös kalandjai című rajzfilmsorozat Mesebolygó című részében láttam, amiben Mézga Géza azt adta büntetésül a fiának, írja le százszor, hogy: „A testvéri szeretet melengeti keblemet.” Végül leírta 23-szor, majd megkért egy jóságos varázsló törpöt, hogy írja le még 77-szer, de az a mondatokat nem egymás alá írta, hanem egymásra.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.