Ügyészség Matolcsy vagyonnyilatkozatáról: Arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet

2015 június 24., szerda 12:33
627

Kész, vége, ezt nem fogja elhinni.

Az történt, hogy a Demokratikus Koalíció feljelentést tett Matolcsy György MNB elnök és Gerhardt Ferenc alelnök ellen, mert azok a vagyonnyilatkozatukban nem tüntették fel az alapítványoktól kapott fizetésüket.

Az ügyészség parádésan oldotta meg a helyzetet.

Egyrészt elismerték, hogy

"az alapítványoktól származó jövedelem adóköteles jövedelem, ekként pedig a vagyonnyilatkozatban feltüntetendő, így a bűncselekmény objektív tényállási elemei, elkövetési magatartás, elkövetési tárgy megállapíthatóak, a feljelentett cselekmény tényállásszerű"

Ezek után viszont a hatóság érvelése váratlan fordulatot vett.

"a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény."

Tehát mivel Matolcsyéknak nem jutott el a tudatáig, hogy van ez a fizetésük, ezért nem gond, hogy nem írták bele a vagyonnyilatkozatba.

Illetve hát csak eljutott a tudatukig, mivel "jótékony célra" ajánlották fel az alapítványoktól kapott pénzt (Matolcsy havi 1,2, Gerhardt havi egymilliót), de közben meg el is feledkeztek róla, szóval nem baj, hogy nem szerepeltek a pénzek a vagyonnyilatkozatban.

Nézzék!!!

ugyeszseg11

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt