A belvárosi közgyűlés majdnem (!!!) megszavazta Juhász Péter egyik javaslatát

Kis híján csoda történt a belváros-lipótvárosi közgyűlésben, ahol ebben a ciklusban először dönthetnek ingatlanok értékesítéséről azután, hogy decemberben több ellenzéki képviselő is ingatlaneladási moratóriumot kezdeményezett a korábbi ingatlanértékesítések ügyében zajló nyomozások lezárásáig.

Egy ilyen ügyben, a Károly Krt. 26 szám alatti, Habony Árpád nagynénjének értékesített ingatlan ügyében a Fővárosi Főügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Osztálya áprilisban hivatalból rendelt el nyomozást, aminek akkor június 30-ig szabtak határidőt. Érdeklődésemre a Főügyészség arról tájékoztatott, hogy a nyomozás határidejét szeptember 30-ig meghosszabbították.

A közgyűlés az ingatlaneladásokról még nem döntött* – az előterjesztés szerint üresen álló ingatlanokat értékesítenének több fordulós, nemzetközi pályázaton –, de közben

majdnem elfogadták az ingatlanbotrány ügyét a kezdetektől követő Juhász Péter ellenzéki képviselő egyik javaslatát.

Ha azt gondolná, hogy ilyesmi megesik, téved: Juhásznak eddig még egy javaslatát sem támogatta a közgyűlés. Végül ezt se, de most nem sokon múlt a dolog.

Juhász azzal szerette volna kiegészíteni a kerületi lakáspályázatok elbírálásának szempontrendszerét, hogy a pályázók között az élvezzen előnyt, aki nem rokona helyi képviselőnek.

Úgy tűnt, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és helyettese is támogatja a javaslatot, mi több, Szentgyörgyvölgyi már diktálta is a határozati javaslat szövegét, amikor Juhász elmondása szerint öccse, Gábor odahajolt hozzá, és valamit súgott. A polgármester ezután szönetet rendelt el, hogy tanácskozzon a frakciójával. A tanácskozásról visszatérve a kormánypártok már nem támogatták a javaslatot. (Via Juhász Péter Facebook-oldala)

 

*UPDATE 14:09: A közgyűlés felkérte a tulajdonosi bizottságot a többfordulós nemzetközi pályázat előkészítésére. Vagyis konkrét ingatlanértékesítésről még nem döntöttek - erre hivatkozva utasították el Juhász azon javaslatát, hogy a határozatot vegyék le a napirendről a nyomozás lezárultáig.