Ismét balesetezett a magyar honvédéség egyik repülője

baleset
2015 június 25., 13:56
comments 108

Szolnokon gyakorlórepülés közben gyulladt ki csütörtök délelőtt a honvédség kiképzőgépe, egy Jak 52-es. A gépet csak a földön tudták eloltani, az egyik pilóta súlyos égési sérüléseket szenvedett, a Honvédkórházban ápolják. Sérülése mértékérül nem nyilatkozott Benkő Tibor vezérezredes.

A gép már egy órát repült, mikor a lángok felcsaptak. Benkő nem hiszi, hogy

"bármiféle olyan mulasztás történt volna, ami kiképzetlenségre, felkészületlenségre enged következtetni."

A balesetet szenvedett gép 1994 óta repül a Honvédség kötelekében, legutóbb tavaly októberben esett át szervízelésen. Összesen három Jak-52-es gép szolgál Magyarországon.

Lassan világrekorder lesz a Magyar Honvédség az egy hónapra jutó repülőbalesetek számában, mindezt természetesen személyi következmények nélkül. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.