Kormányzati korrupció, a párbeszéd hiánya - Komoly kritikát kapott a kormány Amerikától

politika
2015 június 25., 17:23
comments 182

Kiadta az amerikai külügyminisztérium az éves emberi jogi országjelentéseit. Az Egyesült Államok komoly kritikákat fogalmazott meg Magyarországgal szemben. A jelentés kifogásolta a civil szervezetek elleni komoly kormányzati, és rendőrségi fellépést, a médiapluralizmus "további megnyirbálását" és a romák diszkriminációját és kirekesztését.

A jelentés szerint az újraválasztott Fidesz-KDNP kormányzat nagyrészt az ellenzéki pártokkal való párbeszéd, és érdemleges társadalmi konzultáció nélkül kezdett 2010 után átfogó változásokat végigvinni a jogi keretrendszerekben és az állam szerkezetében. Az amerikai külügyminisztérium szerint nemzetközi szervezetek és emberi jogi civil szervezetek tavaly komoly bírálatokkal illeték a a fékek és egyensúlyok, a demokratikus intézmények, az átláthatóság és

"a független társadalmi hangok fokozódó megfélemlítése"

ügyében.

A jelentés szerint komoly emberi jogi probléma a magyar börtönök túlzsúfoltsága, az előzetes letartóztatások hosszú időtartama, az egyházak elismerésére vonatkozó eljárások politikai meghatározottsága, a menedékkérők fogva tartása. Kiemelték mint problémás terület a kormányzati korrupciót,  a nők és gyermekek elleni erőszakot, a nők szexuális zaklatását, az antiszemitizmust és az emberkereskedelmet. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt