Pintér Sándor: Rend, rend, rend és rend, valamint rend

POLITIKA
2015 június 28., 10:05
comments 128

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavató ünnepségén osztotta meg gondolatait a rendről Pintér Sándor belügyminiszter. Az ünnepségen 150 végzős hallgató a Szent Korona másolata, a történelmi zászlók és a tábornoki kar előtt tett esküt.

Csak a rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és zárkózhat fel az EU vezető országaihoz

– vélte Pintér, aki szerint a mai kaotikus világunkban felértékelődött a rend szerepe.

Itt egy részlet a morcos hangulatú beszédből:

A belügyminiszter megismételte az utóbbi napokban sokat ismételgetett fideszes gondolatokat az "újkori népvándorlásról" és az Európa határain "érzékelhető forrongásról". Pintér szerint Magyarország teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, de "sok gazdasági migráns azonban kihasználja a kaotikus helyzetet, és törvénytelenül próbál az unióba jutni".

Éppen ezért nagy szükség van a rendvédelmi szervek képzettségére, szolgálatkészségére

– mondta Pintér, aki szerint a hivatásos állománynak egyszerre kell garantálnia az ország biztonságát és minden itt élő jogát. Majd a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről beszélt.

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kifejtette továbbá a belügyminiszter, hogy a kormány nem változtatta meg azt a 2010-ben megfogalmazott célját, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, ahol

ugyanakkor minden törvényszegő "érezze fenyegetve magát".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.