A bevándorlók sértegetése miatt kirúgta Donald Trumpot az egyik legnagyobb kereskedelmi tévé

külföld
2015 június 29., 19:37
comments 98

Az excentrikus (félőrült) milliárdos vállalkozó egy igen szórakoztató (vagy ha komolyan vesszük, meglehetősen ijesztő) választási beszéddel ugrott bele republikánus jelöltként az amerikai elnökválasztási kampányba. Amiben többek között a mexikói bevándorlókat sértegette, például nemi erőszakolóknak nevezve őket.

Hatalmas botrány lett a sztoriból, Trump pedig szokásához híven élvezte a rivaldafényt, és azóta csak igyekezett megerősíteni mindazt, amit akkor mondott a bevándorlásról. Ez lehetett sok a legnagyobb amerikai kábelcsatornának, az NBC-nek, ami hétfőn közölte, hogy bevándorlókkal szemben tanúsított sértő megjegyzései miatt minden üzleti kapcsolatot megszakítanak az ingatlanmogullal.

Ez többek között azt jelenti, hogy a csatorna többé nem közvetíti a Miss Usa és Miss Universe szépségversenyeket, amiket Trump cége állít elő. Trump maga szerepelt is a The Apprentice című sorozatban, de már ő maga jelezte, hogy kampánya miatt a következő szezont ki fogja hagyni.

Trump közleményben reagált, szerinte neki van igaza a bevándorlással kapcsolatban, de az NBC mást gondol minderről, és ez rendben van. De azért lehet, hogy beperli őket. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.