Valaki még Rogán Cilinél is bátrabbat lépett

bomba
2015 június 29., 12:20
comments 692

Rogán Antal felesége egy igazán bátor asszony, hogy egy mérsékelten toleráns közegben hősiesen kiállt a melegjogok mellett. Ő az egyetlen Fidesz-közeli celebritás, aki ezt be merte vállalni. De nem is ő a tegnapi nap legtökösebb szabadságjog-harcosa.

kodiak_szivarvany

Kodiak a számítógépes játékok Puskás Öcsije. Egy nemzetközileg is ismert gamer, akit a szcénában mindenki csak úgy hív, hogy a Legenda. Fiatal cyberharcosok ezrei tanulnak tőle, faggatják, követik, nézik videóit, elemzik stílusát és taktikáját. A Counter Strike, amiben sokáig ő volt a legjobb az országban, és amivel kijutott Koreába, Szingapúrba, Amerikába nemzetközi versenyekre, egy összetett ügyességi és taktikai csapatjáték, ahol öt terrorista küzd öt terrorelhárítóval különböző pályákon.

Kodiak egy fiúk által uralt, látszólag mélyen intoleráns, homofób közegben változtatta a képét szivárványosra. A kommentekből nagyon úgy tűnik, hogy valósággal sokkolta rajongóit.

kodiak1kodiak3
kodiak7 kodiak8
kodiak4

Miután kitört a frász Kodiak szivárványos képe alatt, a sok fiatal példaképe kivételesen nem headshot-ból és nem is campelésből, hanem elfogadásból adott leckét a rajongóknak. És emlékeztette őket, hogy a kockák, Cs-sek, e-sportolók pont ugyanannyira lenézett, előítéletektől szenvedő kisebbség, mint a homoszexuálisok.

„Amint látjátok szombat este megváltoztattam a profilképemet szivárvány színűre. Természetesen nem csodálkozom a kommentcunamin ami megjelent a kép alatt. Azon se csodálkozom, hogy mennyire korlátolt illetve alpári egy két megnyilvánulás hiszen a CS-s közösség egy lekicsinyített mása a társadalomnak amiben élünk. Azért örülök, hogy van aki kicsit felvilágosultabban nyilvánult meg. Értelemszerűen nem fogom törölni a kommenteket amik nem tetszenek ami nem nyerik el a tetszésemet, bár megtehetném, de ugye akkor pont az ellentétét érném el annak amit akartam.

Miért fontos ez és mit keres ez egy CS-s oldalon?

Ez a szivárvány színű profilkép az elfogadásról szól, a másik elfogadásáról. Akkor is, ha a másik másképp gondol vagy másképp csinál, vagy másképp szeret valamit. Fontos hozzátenni, hogy mindezt úgy csinálja, hogy közben másnak nem árt. Nagyon sokáig az, hogy valaki számítógépes játékkal játszott, egy lenézendő elfoglaltság volt, az ember nem lehetett igazán büszke rá, ha nem akart kellemetlen beszélgetéseket olyan emberekkel akik azt se tudják, eszik e vagy isszák a számítógépet. Abba gondoljatok bele, hogy mi lenne ha lenéznének titeket azért mert nem focizni szerettek hanem csézni. Mit éreznétek, ha betiltanák a LAN versenyt csak mert degeneráltnak tartanák a cséseket. Milyen lenne egy olyan világban élni ahol csak azért mert más dolgot csinálsz szívesen mint az emberek többsége, kirekesztenek, megbélyegeznek? Én nem szeretném ezt, ezért is örülök, hogy Amerikában engedélyezik a melegházasságot, hogy mindenki úgy legyen boldog, ahogy szeretne. Abba gondolj bele, hogyha csézel akkor valaki szemében te is ugyanolyan furcsa ember vagy mint aki meleg, csak mert nem érti, hogy miért ilyen furcsa hobbid van, és még az is lehet, hogy le akar róla beszélni, hogy valami »értelmesebb« elfoglaltságot találj magadnak.

Mindenkinek javaslom a Kódjátszma ( The Imitation Game 2014 ) című filmet nézze meg. Lehet nem ez a legjobb film a témában, de most hirtelen épp ez jutott eszembe és örülök annak, hogy egy ilyen világtól egy jó nagy lépéssel távolabb vagyunk most már. Illetve aki úgy érzi, hogy mindenképp dislikeolnia kell az oldalt annak itt van még pár tipp, hogy kikkel ne álljon még szóba: http://index.hu/…/…/06/27/a_melegek_tettek_tonkre_az_eletem/

Kodiak azt mondja, azért döntött úgy, hogy robbantja a buzibombát, mert a csések között nagyon sokan nyomják a gyűlölködő szöveget. Ráadásul a jelenleg legjobb, legsikeresebb magyar csapat előszeretettel buzizik, cigányozik, és közben ők képviselik nemzetközileg is az országot. Tudta előre, hogy nagy lesz a felháborodás, de a végeredményen tulajdonképpen kellemesen meglepődött. Ugyanis végül a tolerancia győzedelmeskedett. A kommentek között sok a felháborodott, csalódott megszólaló, de ez csak hangos kisebbségnek tűnik a lájkok és a biztató megjegyzések mellett. Kodi sokezres rajongótáborából a hétvégén ugyan körülbelül 80-an leléptek, de több, mint százan bekövették az oldalát. A gyűlölködők alulmaradtak a toleránsakkal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.