Idióta mesterbűnözők pt. 3015: egy fegyveres rendőr a társával 3500 forintot rabolt

Egy budapesti kerületi rendőrkapitányság őrmestere megalapozott gyanú szerint 2015 áprilisában szolgálat közben megismerkedett az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló későbbi társával, akinek többször jelentkeznie kellett a rendőrségen. Összebarátkoztak, majd hamarosan elhatározták, hogy fegyveres rablást követnek el.

A bizonyítékok alapján vasárnap az akkor szolgálaton kívüli őrmester és a bűntársa a hajnali órákban megjelent egy XVI. kerületi háznál, ahol kezdetben hivatalos eljárást színlelve „Rendőrség!” felkiáltással felszólították a lakásban tartózkodókat, hogy nyissanak ajtót, majd a csuklyát viselő támadók az ingatlan bejárati ajtaját berúgták, a nőre ráfogtak egy gázriasztópisztolyt, és felszólították, hogy feküdjön a földre.

A már földön fekvő nő kezeit ezután egy műanyag bilinccsel hátrabilincselték, de miután a sértett a pénzt és ékszereket felszólítás ellenére sem adta át az elkövetőknek,

a két férfi a sértett táskájából 3500 forintot vett el, majd a nőt megbilincselve hagyva leléptek.

A budapesti nyomozó ügyészek az őrmestert elfogták, de a társa még szökésben van. Előzetesbe kerül.

(A címlapi gif innen van.)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.