Egy szaúdi herceg szétjótékonykodja 9000 milliárd forintos vagyonát

külföld
2015 július 02., 20:06
comments 66

Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz Ál Szaúd herceg elég jól el van eresztve, 32 milliárd dollár, tehát mindegy 9000 milliárd forintos vagyon büszke tulajdonosa. Egyébként egy Magyar Érdemrend középkeresztnek is a büszke tulajdonosa, maga Orbán Viktor adta át neki a kitüntetést, éppen egy éve ("üzleti sikerei miatt", indokolt a miniszterelnök).

photo_camera Al-Valíd és Orbán tavaly.

Al-Valíd bin Talál azóta úgy döntött, hogy elég a világi hívságokból, és az egész vagyonát átadja saját jótékonysági szervezetének. Állítása szerint Bill és Melinda Gates inspirálta erre. Mint mondta, a filantrópa három évtizede része az életének és iszlám vallásának.

A szaúdi Warren Buffett-nek is nevezett befektető-herceg hedge fundját Kingdom Holding Company-nak hívják, és elég komoly részesedései vannak a legnagyobb amerikai és európai cégekben (Apple, Disney), de övé a Four Seasons is.

(Qz, kormány.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.