A nyári vakáció lefaragásán gondolkodik a kormány

oktatás
2015 július 09., 13:23

"A pihenés egyaránt szükséges a diákok és pedagógusok számára, azonban felmerült annak a lehetősége, hogy a tanítási napok átalakításával kiegyensúlyozottabban kerüljenek elosztásra az évközi szünetek."

válaszolta Rétvári Bence EMMI-államtitkár egy LMP-s képviselő kérdésére. Igaz, még csak a szakmai előkészítő munka zajlik a minisztériumban ezzel kapcsolatban, a kormány elé még nem került az ügy. Az államtitkár válaszában jelezte, hogy a szünet most nagyjából két és fél hónapos a gyereknek, ezt lerövidíthetik.

Ez egyébként egyáltalán nem lenne hülyeség, az OECD szerint a magyar oktatási rendszer sok problémája közül az az egyik, hogy a túl hosszú nyári szünet miatt kevesebb tanítási napon oszlanak el az órák.

(hvg.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.