Megvan a boldogság titka: a 80-as évekbeli metal

A nyolcvanas években több millió metálos üvöltötte együtt azokat a dalszövegeket, amik arról szóltak, hogy metálosnak lenni szar, a társadalom kivetette őket magából, és amúgy is szar az élet.

Mekkora kamu volt, te jóisten! Egy új kutatás ugyanis kiderítette, hogy a nyolcvanas évek metálosai jelentősen boldogabbak voltak fiatalon, és most jobban érzik magukat a társadalomban” mint a kortársaik vagy a mostani diákok.

beavis és butthead

A tanulmány szerint ugyan a metálosok jobban ki voltak téve a szex, a drogok és a rock'n'roll veszélyének, mint a többiek, de a metal életforma jobban meg is védte őket azoktól – bármit is jelentsen ez.

A kutatók 387 felnőttet vizsgáltak, akik közül 154 volt metalrajongó, -zenész vagy grupie. Nyolcvanan pedig másfajta zenét hallgattak a 80-as években, a maradék 153 ember pedig mostani kaliforniai diák volt.

A metálosok magasabb szinten voltak boldogok fiatalon, és kevesebb dolgot bántak meg az életben. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a metálos közösség jobban törődött a tagjaival, vigaszt és támogatást nyújtott nekik a nehéz időkben.

Ha ebből bármi is igaz, akkor különösen vicces, hogy az idióta szülői szervezetek a 80-as években kifejezetten üldözték a metalzenészeket. (The Guardian)