Mi másra költene el 750 millió forintot az Emmi, mint a Fradi kitömésére?

2015 július 10., péntek 7:54
135

Az mfor.hu foglalta össze az Emberi Erőforrások Minisztériumának első féléves támogatási szerződéseit, amik a kormany.hu-n jelentek meg. Ezekből az derül ki, hogy öt sportklubot összesen 2,5 milliárd forinttal tömtek meg az idei első félévben.

A legtöbbet a Deutsch Tamás vezette MTK kapta, 714,5 milliót a stadion és egyéb infrastrukturális beruházások költségeire,  de emellé még jött 300 millió forint sportszakmai többletfeladatok ellátására és a működés támogatására.

Ilyen jogcímen járt 300 millió a Vasasnak, az Újpestnek és a Fradikának is. De a zöldfehéreket megdobták még 450 millió forint támogatással is, ami az utánpótlással kapcsolatos sportszakmai feladatok ellátására szólt.

MTI Fotó: Beliczay László

150 millió forint lecsurgott a BVSC-Zuglónak is, aminek elnöke jelenleg szintén fideszes politikus, Szatmáry Kristóf.

Az Emmi emellett szórt némi aprót az MLSZ lába elé is, mindössze 1,5 milliárd forinttal szúrták ki Csányi Sándorék szemét. Ebből 1,4 milliárd az Utánpótlás-nevelési Programra megy el, 100 millió pedig a Bozsik-programra.

1,4 milliárd forint jutott az úszószövetségnek, a judosok pedig egymilliárdot kaptak. Majd kajak-kenu jön, 860 millióval, atléták 846 millióval, utánuk pedig a Németh Szilárd vezette birkózószövetség, 750 millió forinttal. (via mfor.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt