A többség nem akar kerítést a szerb határra

POLITIKA
2015 július 11., 11:54

A Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatását csinált a Vasárnapi Hírek megbízásából

Ezer embert kérdeztek meg, és 56 százalékuk válaszolta azt: a szerb-magyar határra tervezett kerítés teljesen alkalmatlan arra, hogy megállítsa a menekülteket, így nem is építené fel azt. A Fidesz szavazók esetében a dolog nem így néz ki, ott többségben vannak azok, akik szerint a kerítést meg kell építeni.

Az is érdekes, hogy változott az emberek vélemény a bevándorlás-kivándorlás kérdéséről az elmúlt 2 hónapban.

Korábban  a kivándorlást tartották súlyosabb problémának a magyarok, ma viszont már a többség úgy látja, hogy a bevándorlás a nagyobb gond. Ebben a változásban nyilván több dolog is benne van a kormányzati plakátkampánytól a menekülők számának emelkedéséig.

(via)

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.