Hmm, mit szólnának hozzá az emberek, ha megemelnénk a nyugdíjkorhatárt

Valószínűleg ez járt valakinek a fejében a kormány környékén, úgyhogy a Napi Gazdaság most erről ír.

Egész pontosan egy interjút közölnek Spéder Zsolttal, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatójával. Ebben esik szó arról, hogy a bár a kormány remekül kormányoz, nagyon sokat tesznek a gyerekvállalás felpörgetéséért, de a kiváló emberek legjobb szándéka ellenére is úgy néz ki, hogy

"2060-ra az ország lélekszáma mintegy 2 millióval, 7,9 millióra fog csökkenni, a 65 éven felüliek két és félszer többen lesznek, mint a 14 éven aluliak".

De tényleg ne hibáztassák ezért a kormányt, szuperül dolgoznak!!

A lényeg, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága szempontjából nyilván ez borzasztó hír, mert nagyon kevés aktív dolgozónak kellene egyre több idős embert eltartania.

"A helyzet kezelhetetlen lesz, ez mélyebb szakmai hozzáértés nélkül is belátható. A nyugdíjkorhatár felemelését nem lehet megúszni, hacsak nem nő sokszorosára a munka hatékonysága."

Szóval vagy jönnek a robotok, vagy tovább fogunk dolgozni. Mondjuk én nem, mert addigra már 80 körül leszek, ha még leszek, de önök simán lehet.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.