Hmm, mit szólnának hozzá az emberek, ha megemelnénk a nyugdíjkorhatárt

2015 július 11., szombat 10:28
192

Valószínűleg ez járt valakinek a fejében a kormány környékén, úgyhogy a Napi Gazdaság most erről ír.

Egész pontosan egy interjút közölnek Spéder Zsolttal, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatójával. Ebben esik szó arról, hogy a bár a kormány remekül kormányoz, nagyon sokat tesznek a gyerekvállalás felpörgetéséért, de a kiváló emberek legjobb szándéka ellenére is úgy néz ki, hogy

"2060-ra az ország lélekszáma mintegy 2 millióval, 7,9 millióra fog csökkenni, a 65 éven felüliek két és félszer többen lesznek, mint a 14 éven aluliak".

De tényleg ne hibáztassák ezért a kormányt, szuperül dolgoznak!!

A lényeg, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága szempontjából nyilván ez borzasztó hír, mert nagyon kevés aktív dolgozónak kellene egyre több idős embert eltartania.

"A helyzet kezelhetetlen lesz, ez mélyebb szakmai hozzáértés nélkül is belátható. A nyugdíjkorhatár felemelését nem lehet megúszni, hacsak nem nő sokszorosára a munka hatékonysága."

Szóval vagy jönnek a robotok, vagy tovább fogunk dolgozni. Mondjuk én nem, mert addigra már 80 körül leszek, ha még leszek, de önök simán lehet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt