Bayer Zsolt interjúja Lázár Jánossal pont olyan, mintha Bayer Zsolt interjút készítene Lázár Jánossal

tévé
2015 július 12., 08:36
comments 244

Bayer Zsolt meginterjúvolta Lázár Jánost az Echo Tv filozófiai mélységű, Mélymagyar című műsorában. Erről az Index után röviden mi is megemlékeztünk, de az 50 perces beszélgetés annyira erős, hogy a legfontosabb pillanatokat érdemes külön is megnézni. (A teljes felvételt itt lehet megnézni.)

A Mélymagyarban tényleg mélyebben megismerjük a két férfit, legalábbis azokat az oldalaikat, amiket láttatni akarnak velünk – annál pedig nincs szórakoztatóbb.

Nem az a lényeg, hogy Bayer milyen hangokat adott ki, vagy hogy milyen világtól fél a publicista.

Bayer, a riadt

A legfontosabb Lázár János legnagyobb mondatain elgondolkodni, így például azon, amikor egy másik befolyásos fideszes politikusnak üzent.

Lázár, a szerény

De mégis azok voltak a legszebb részek, amikor Bayer Zsolt Obersovszky-díjas alakításokra ragadtatta el magát, mint például akkor, amikor arról volt szó, hogy – minthogy az ominózus felvételt megvágták – milyen ember mindenki, aki azzal vádolja Lázár Jánost, hogy szerinte aki szegény, az annyit is ér.

Bayer, aki szigorú, de igazságos

Lázár János beszélt a családjáról, és kiderült, hogy:

Lázár rendszeren kívüli volt

Lázár első osztályú humorista

Nem sokkal ezután hangzott el a beszélgetés, sőt talán Lázár János életének tételmondata, ami abból a tényből, hogy Lázár János fia nevén van egy 60-70 milliós ingatlan, eljut odáig, hogy azért volt rendszerváltás, hogy ez megtörténhessen.

Lázár, a Lázár

Aztán a szocialistákra terelődött a szó, amikor Lázár a baloldalt kritizálva gyakorlatilag tökéletesen leírta a mostani rendszert.

Lázár, [ide nem merek írni semmit]

Az is kiderült, hogy mi lesz Lázár János feladata a következő három évben, és most nem a humorista beszél.

Lázár, a végrehajtó

Hosszan volt szó Paksról és a bevándorlásról is, ahol Lázár Jánosnak sikerült elkövetnie azt a bravúrt, hogy miközben arról beszélt, hogy a menekülteket be kell fogadni, de a gazdasági bevándorlókat nem, utóbbiakról gyakorlatilag azt mondta el, hogy igazán szörnyű helyekről jönnek – tehát nem világos, miért nem kezelendők menekültekként.

Lázár, a befogadó

A Mélymagyar legújabb adásának tanulsága röviden:

  • Bayer Zsolt egy az egyben Bayer Zsolt.
  • Lázár János ízig-vérig Lázár János.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.