A fideszes Simon Miklós szerint nem etikátlan, hogy az 5 milliós végkielégítését a felesége indítványozta

2015 július 13., hétfő 6:50
314

A 3100 fős Nyírbogáton 2001 és 2014 között a fideszes Simon Miklós volt a polgármester, aki 1998 óta máig parlamenti képviselő is. Mivle tavaly óta mindkettő nem lehet, a parlamentet választotta.

simon miklós fidesz boss

A legutóbbi, tavaly október 12-i választáson a szintén fideszes felesége, Simonné Rizsák Ildikó nyert, és a Bors szerint még abban a hónapban indítványozta, hogy Simon öthavi végkielégítésként bruttó 3 millió 67 ezer, és a ki nem vett szabadságai után bruttó 2 millió 147 ezer forintot kapjon, amit pár nap múlva meg is szavaztak a képviselők, persze a település 2014-es általános költségvetési tartalékának terhére.

A lap szerint a hivatkozott 1994-es és az új, 2011-es jogszabály szerint sem illetné meg a végkielégítés, mivel parlamenti képviselő maradt, mégis megkapta. Simon a Borsnak azt mondta: egyeztettek a kormányhivatallal, jogilag minden rendben van, és különben sem etikátlan, hogy a felesége indítványozta az egészet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt