Az év meccse jöhet, interneten esett egymásnak a szökésben lévő mexikói drogbáró és Donald Trump

2015 július 13., hétfő 20:50
45

Ennél aligha létezik tökéletesebb párosítás, olyan az egész, mint valami Wes Anderson-filmbe oltott szappanopera, de közben tényleg ez a valóság. A jelenleg egy egész ország által hajkurászott drogbáró, Joaquin “El Chapo” Guzman, akit pár éve a Forbes is beválasztott a világ száz legbefolyásosabb embere közé, azzal tölti menekülés közben a szabadidejét, hogy a republikánusok színeiben induló félőrült, excentrikus milliárdos, Donald Trump megjegyzéseire reagáljon Twitteren. A világ híreket követő közvéleménye ilyenkor tényleg csak egy kávét kér.

A világ tán leggazdagabb és legismertebb bűnözője szombat éjjel szökött meg egy szigorúan orzott mexikói börtönből, egy, a börtön alá épített magánalagút segítségével. Mára pedig felvette a világ eseményeinek folyását, mert mikroblogján kezdett el üzengetni. A Twitter-fióknak több mint háromszázezer követője van, és a szökést megelőzően is voltak rajta posztok, ezeket vélhetően Guzman fia, Ivan írta. Elsőnek egy olyan poszt bukkant fel, ami szerint a milliárdos üzletember vissza fogja szívni a szavait. Trump ugyanis az idei kampányát rendkívül taktikusan az illegális mexikói bevándorlók gyalázására építette fel, ehhez pedig remekül jött neki Guzman szökése, mert ez bizonyítja a mexikói korrupciót és indokolja a nagyon szigorú határellenőrzéseket.

Majd hamar felbukkant még egy poszt, amiben már valaki meggyilkolására történt utalás, bár az nem volt világos, hogy Trumpról vagy pedig a Guzmant eláruló egykori üzlettársakról van szó, mert korábban mindkettejükről szóltak már bejegyzések.

Guzman utána üzent a mexikói elnöknek, Enrique Pena Nietónak is:

És te, @EPN, ne nevezz engem bűnözőnek, mert én adok munkát az embereknek, szemben veled, te gyáva politikus.

(Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt