Találtak valamit egy tapolcai hulladékgyűjtőben

bűnügy
2015 július 14., 16:00
comments 46

Robbanószerkezetnek látszó tárgyat találtak egy tapolcai hulladékgyűjtőben kedd délután, a tűzszerészek jelenleg is vizsgálják az eszközt - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kora délután érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre, hogy robbanószerkezetet vagy annak látszó tárgyat találtak a Kazinczy lakótelep egyik hulladékgyűjtőjében. A szerkezetet a készenléti rendőrség tűzszerész szolgálata jelenleg is vizsgálja.

A szeméttároló környékét elkerítették, a közműveket, a víz villany és gázszolgáltatást kikapcsolták, és lakosságvédelmi okokból a környező 66 lakásból 55 embert megkértek, hogy átmenetileg hagyja el otthonát. A lakók elhelyezésére megnyitották egy közeli iskola tornatermét.

UPDATE: kiderült, hogy nem robbanószerkezet volt. Fő az óvatosság!

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.