Döbbenet: az USA-ban drágább lett a tojás, mint a csirkehús

gazdaság
2015 július 18., 17:57
comments 112

Ugyanis a madárinfluenza akkora pusztítást végzett az Egyesült Államok csirkefarmjain, hogy a világtörténelemben először protein/dollár alapon a tojás drágább lett, mint maga a csirkemell.

photo_camera Forrás: Bureau of Labor Statistics, USDA

A madárinfluenza kitörése óta nagyjából 48 millió csirke pusztult el az USA-ban. Mivel ezeknek 71 százaléka tojó volt, ezért az utánpótlás akadozása miatt a tojás ára az egekbe szökött. Ez lehet a magyarázat arra, hogy történelmi csúcsra ért a tojás ára.

(Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.