Kiirtanak kétmillió macskát Ausztráliában

Az ausztrál kormány bejelentette, hogy 2020-ig kétmillió kóbor macskát fognak kiirtani, mert különben a hatóságok szerint a macskák irtanának ki egy rakás őshonos állatot.

Gregory Andrews az ország veszélyeztetett fajokért felelős biztosa a nemzeti rádióban jelentette be, hogy Greg Hunt környezetvédelmi miniszter hajtóvadászatot fog indítani a macskák ellen.

A következő 5 évben csapdákkal, lőfegyverekkel és mérgekkel fogják pusztítani a macskaállományt.

Az ausztrál kormánynak az a legnagyobb baja a macskákkal, hogy azok nem őshonosak a kontinensen, csak 200 éve vándoroltak be az európai telepesekkel. Azóta viszont rendesen elszaporodtak, már majdnem 20 millióan vannak, és becslések szerint naponta 75 millió őshonos állatot vadásznak le.

Az európai telepesek megérkezése óta Ausztráliában már 29 őshonos faj pusztult ki, és jelenleg 1800 van a kihalás szélén. Ezek között pedig sok az olyan rágcsáló- és madárfajta ,akikre az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy a  macskák felzabálják őket.

(via Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.