Wolfgang Schäuble belengette a lemondását

külföld
2015 július 18., 13:28
comments 52

A német pénzügyminiszter a Spiegelnek adott interjújában beszélt arról, hogy az elmúlt hetekben komoly viták alakultak ki közte és Angela Merkel között Görögország megmentése miatt. Schäuble elmondta, hogy különleges esetben még lemondásra is kész. Szerinte senki sem kényszerítheti arra a politikusokat, hogy a meggyőződésükkel szemben cselekedjenek.

„ Ha ezt valaki megpróbálná, akkor már mennék is a köztársasági elnökhöz, hogy a felmentésemet kérjem.”

Schäuble nagyon sok kritikát kapott, mert azt javasolta, hogy a görögöket egy átmeneti időszakra ki kellene zárni az eurózónából, de még most is meg van győződve arról, hogy ez a megoldás működőképes lenne. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt