7,77 milliót kér a közérdekű adatok kiadásáért a Nemzeti Földalap

POLITIKA
2015 július 19., 10:24

Közadatkéréssel fordult a Nemzeti Földalaphoz a földpályázatok ügyében Sallai R. Benedek, az LMP képviselője. Az állami termőföldpályázatok eredményével kapcsolatos adatok kiadása fejében a földalap a nemrég elfogadott információs törvény alapján

nettó 7,77 millió forintot kért.

És hogy mit adnak ennyi pénzért?

Egy dokumentációt, amiből kitakarják a földhasználatra pályázók személyes adatait, és amely nem tartalmazza az egyetlen lényegi információt, a bírálati jegyzőkönyveket.

Sallainak és az LMP-nek nincs ennyi pénze, ezért most adatigénylésüket a kormánytagokra és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetőire szűkítik, hátha az kijön kevesebből is. A képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján kitért arra a

kicsit sztálinista hangulatú fenyegetésre is,

hogy a Földművelésügyi Minisztérium a napokban fontosnak találta nyilvánosságra hozni, hogy Sallai testvére és sógornője is kormánytisztviselőként dolgozik. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.