Van egy valóságshow Ausztráliában, aminek a rendezői jó ötletnek gondolták Szíriába csempészni a versenyzőket

2015 július 19., vasárnap 9:09
260

Van egy valóságshow Ausztráliában, a

Menj vissza oda, ahonnan jöttél!

A cím kicsit csalóka, valójában nem egy bevándorlóellenes műsorról van szó. Épp ellenkezőleg, a gyártók célja pont a bevándorlók nehéz életének bemutatása és ezen keresztül az elmúlt években a kegyetlen bevándorlópolitikájával hírekbe került Ausztráliáról kialakult kép megváltoztatása, egyben a népnevelés.

Ennek részeként az idei, harmadik évadban a hat versenyzőt - köztük három, bevándorlóellenes aktivistát - végigvezetik egy Ausztráliába érkező szíriai menekült útvonalán Irakon, Jordánián, Kambodzsán át egészen a darwini menekültbörtönig.

És ha már belevágtak a projektbe, komolyan is vették. Annyira, hogy három versenyzőt az iraki határon át Szíriába is becsempésztek.

"Amikor átléptük a határt, azt gondoltam, hogy megmutatnak majd egy menekülttábort, ahol találkozunk néhány családdal. De amikor már négy órája haladtunk, rájöttem, hogy a frontra tartunk" - mesélte az egyik versenyző, a 25 éves Nicole.

A stáb olyannyira a frontra tartott, hogy amikor 900 méterre megközelítettek egy falut, amit épp az ISIS ostromolt, a terroristák őket is kiszúrták és célba vették.

A csapat előbb menekülőre fogta, de aztán azt a - Nicole szerint hülye - közös döntést hozták, hogy menjenek közelebb. Ekkor azt a valóságshow-k történetében először elhangzó tanácsot kapták, hogy

ha fütyülő hangot hallanak, akkor valószínűleg aknát lőttek rájuk, és van 30 másodpercük, hogy száz méterre elfussanak.

(Via The Daily Beast)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt