link Forrás

Videóra vették, ahogy összeverik a szegedi lányt, akinek a barátját bevándorlónak nézték

bűnügy
2015 július 20., 18:30
comments 1505

"Gyorsan történt az egész, arra lettem figyelmes, hogy a híd alatt verekedés tört ki, 2 vagy 3 ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt. Ezután vettem elő a kamerát. A felvételen látszódik, hogy a lány fel se tudott kelni, és egy fiú is volt mellette a földön. A video második felében fényben is látszódnak a valószínűsíthető elkövetők."

Ezt mondta a Délmagyarnak a szemtanú, aki a videót készítette.

A lány és barátja Szegeden szombaton éjjel egy fesztiválról sétált hazafelé, amikor rájuk támadtak. A fiúnak azt ordította egy feketeruhás kopasz férfi, hogy takarodjon az országból. A lány hiába mondta, hogy a barátját ne verjék meg, hiszen Magyarországon született, itt is nőtt fel. Őt is elkezdték ütni, aztán a támadók elfutottak. A lány arccsontja eltört, megműtötték.

megvertlany3

Később kiderült, hogy a lány barátja és testvére is kapott az ütésekből.

A kórházból ezt tette ma ki a Facebookra.

megvertlany

A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.