Pénzintézeteket meghackelő és iszonyatosan sok pénzt összecsaló izraelieket tartóztattak le

bűnügy
2015 július 22., 07:58
comments 109

Minden idők egyik legnagyobb számítógépes csalásának gyanúsítottjait tartóztatták le Izraelben a nyomozásban együttműködő amerikai és izraeli hatóságok.

Összesen négy bűnözőt fogtak el több hónapos nyomozás után - egyet az Egyesült Államokban, hármat pedig Izraelben -, akik számítógépek adatbázisát feltörve több mint nyolcvanmillió ügyfél adatait lopták el a JPMorgan Chase & Co - és több más - amerikai pénzintézetből.

A hackerek módszere az volt, hogy feltornászták bizonyos részvények árát az amerikai tőzsdén. 2011-ben és 2012-ben így legalább öt részvény árfolyamát módosították.

A JPMorgan még tavaly októberben közölte, hogy hackerek ellopták mintegy 83 millió ügyfelének nevét, címét, telefonszámát és e-mailcímét. Ezek után tíz FBI-ügynök érkezett Izraelbe segítkezni a nagyszabású bűntett felgöngyölítésében, Washington pedig most az ügyben érintettek kiadatását kéri. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.