Megújult a Fradi-mez!!!4!

Tbg
futball
2015 július 24., 11:20
comments 146

Elképesztő tempóban fejlődik a magyar futball, és annak ékköve, a Ferencváros Torna Club. Pár hónap sem telt el azóta, hogy lecserélték a kabalasast egy másik sasra, új mezzel rukkolt elő a csapat:

photo_camera Az új mez.

Igen, amint látják, a fehér-zöld mellett feltűnt egy harmadik szín is, a piros, amivel a szponzor emblémáját, a Nike-pipát, illetve az oldalsó sávot színezték ki.

A hivatalos indoklás szerint - via MTI - mostantól a "magyar nemzeti zászló valamennyi színe megtalálható a mezen, amely a Ferencváros nemzeti öntudatát tükrözi".

Hogy a Fradi új vezetése mennyire nincsen tisztában a klub történetével, már a Wikipedia-szócikk olvasgatása közben kiderül.

A mindig is zöld-fehérben játszó csapat, akkor hordott utoljára pirosat, amikor Rákosi Mátyás volt az ország vezére, és a Fradi már akkor is szálka volt a hatalom szemében:

"1951-ben a csapat nevét Kinizsire, a klub színét pedig piros-fehérre változtatta a Rákosi Mátyás vezette politikai hatalom. Öt év után, 1956 őszén aztán ismét visszakapta eredeti nevét és klubszíneit az egyesület."

A mezzel kapcsolatos másik kiváló észrevétel - miszerint a mezben semmi eredeti nincs a zöldön kívül - a FradiMob Facebook-oldalán tűnt fel, miszerint ez a Nike idei szériamintája.

11794111_940492156008084_9177698231411527889_o

 

Egészen elképesztő, hogy a jobboldali, magát konzervatívnak, hagyománytisztelőnek valló garnitúra, mennyire érzi a dolgokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.