Bevándorlás: Kisebbségbe került az Orbán-kormány!

A miniszterelnök a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen ismertette a bevándorlásról indított Nemzeti Konzultáció eredményeit.

(A Nemzeti Konzultáció a Fidesz találmánya, amely egyébként semmiféle közjogi legitimitással nem bír. A magyar választási törvényben nem szerepel, semmi köze a népszavazáshoz, egyéb képviseleti választáshoz, ahol az állampolgárok törvényesen kifejezhetik akaratukat az ország irányításáról.)

Ez csak azért fontos, mert Orbán az NK eredményeinek ismertetésekor azt is mondta, hogy

"A magyar emberek így döntöttek."

De tegyük fel, hogy komolyan vesszük a Nemzeti Konzultáció eredményeit, lássuk valóban így döntöttek-e a "magyar emberek":

Orbán Viktor azt mondta, 8 millió konzultációs kérdőívet küldtek szét. Ebből 1 millió 254-en (1,000,254) válaszoltak (Reméljük, az adat helytálló, ellenőrizni nem tudjuk).

EZ BARÁTOK KÖZÖTT IS, MINDÖSSZE 12,5%

Orbán azt is mondta, hogy a válaszadók kétharmada ért egyet a kormány bevándorláspolitikájával, azaz

a megkérdezetteknek ("A magyaroknak") csak 8,3%-a áll ki a kormány politikája mellet.

(A konzultációban egy kérdésre volt 95%-os támogatottsága a kormánynak, amikor arról érdeklődtek, a bevándorlókat vagy a magyar családokat támogassa-e a kormány.)

Ez elég sovány támogatottság. Ha az MSZP és a Jobbik éppen jó paszban van, valamennyivel többen szavaznának rájuk a felmérések szerint.

Mégis mi alapján mondhatja Orbán Viktor, hogy a magyarok így döntöttek?

(Korábban a cikkben tévesen azt írtam, 1,254 milióan töltötték ki és küldték vissza a kérdőíveket, ez a szám kevesebb, egymillió és 254-en küldték vissza.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.