Meghágták a valóságot a fehérvári huszárok

egyenlőség
2015 július 25., 16:58
comments 417

Németh Zsolt szerint csak nyelvi kérdés, és megőrizni való hagyomány azzal viccelődni egy fesztivált megnyitó beszédben, hogy a nő nem ember. Véleményével nincs is egyedül, Deutsch Tamás EP-képviselő, és a Cink főszerkesztője, Gazda Albert is megtámogatta.

Ma már Magyarország miniszterelnöke beszélt. Többek között arról, hogy a svéd bevándorláspolitika összefügg azzal, hogy világviszonylatban a skandináv országé a világ második legrosszabb nemi erőszak statisztikája.

Ijesztő, mi?

Úristen, szerencsétlen svéd asszonyokat halomra erőszakolják a migránsok!!

A tényeknek még náluk is rosszabb, némi probléma akad ugyanis a Miniszterelnök Úr állításával. Több is:

  • Annyira eltérő, hogy az államok mit minősítenek nemi erőszaknak, hogy nincs is erről épkézláb statisztika, mert ez az összevetés teljesen értelmetlen lenne
  • Svédországban 2005 óta a törvények azokat az ügyeket is nemi erőszakként kezelik, amelyek addig a szexuális zaklatás kategóriájába estek, ezért az első öt évben nagyjából megháromszorozódott a bejelentett nemi erőszakok száma.

Svéd állami statisztikák szerint a nemi erőszakoknak mintegy 10-20 százalékáról szereznek tudomást a hatóságok, Magyarországon az Országos Kriminológiai Intézet becslése szerint százból legfeljebb négy (!4!!) alkalommal kerül hivatalos látókörbe ilyen bűncselekmény. Az Európai Unióban nálunk az egyik legalacsonyabb a nemi erőszakot követő rendőrségi feljelentések aránya.

Na vajon miért?

Talán mert a nőket itthon meglepően sokan nem veszik emberszámba? Vagy esetleg azért, mert még a rendőrségen is mindenki jobban tudja náluk, sérelmezhetik-e a velük történteket?

Hiszti, hajcihő, hülyeség, hát mi más lenne?

A feminizmus az a radikális elképzelés, amely szerint a nő is ember. Nem csoda, ha a régi mondások („pénz számolva, asszony verve”, "asszonynak hallgass a neve") és bizonyos székely viccek nem csak a Transindex újságírójának, de nekünk sem tűnnek mókásnak.

Amikor bemutattuk az Egy …ista gondolatait, úgy zártuk a mondókánkat, hogy a szexizmus és a rasszizmus bizony sok szempontból hasonlóak. Hatalmas viszont a különbség a kettő megítélésében. Jobb társaságban nem szokás az érintettek füle hallatára rasszista vicceket megereszteni, majd elvárni, hogy ők is velünk nevessenek. Ha nőnek születik valaki, az ilyesmit rendszeresen el kell tűrnie. A legtöbben meg is teszik ezt a szívességet.

Persze tudjuk, vannak rendes nők, akik értik a tréfát, nem hisztiznek, csak a konyhában verik a habot. Tudják, hol a helyük.

Mint a volt képviselő élettársa, Terike. Az ő falujukban sem furcsállotta, vagy nehezményezte senki a polgármester tetteit. Azt is csak mindenki más értette félre, olyan jó ember ő, hogy meg is szavazták újra a falu élére.

Tudjuk, az is Magyarország, meg ez is, ahol politikusok és főszerkesztők teljesen komolyan azt gondolják, hogy joguk van megmondani a nőknek, mit érezhetnek sértőnek. Ráadásul pont olyanok kezdenek el ezen rugózni, akik maguk is rengeteg hasonló viccnek szánt kirekesztő megjegyzéssel kellett már szembesüljenek.

Férfiklub, időutazáson

A tusnádfürdői dzsembori legtöbb panelbeszélgetése huszonhatodszorra is a Tesztoszteron Magazin lapjaira, és a kizökkent idő csodáját ünnepelendő sci-fi magazinba kívánkozik.

Összejönnek a derék magyar férfiemberek, hogy irányt mutassanak a magyarságnak: százéves időugrásokkal szökellnek onnan, hogy a nő nem ember, egészen odáig, hogy tényeket eltorzítva széles ecsetvonásokkal rémképeket festenek Európa jövőjéről.

Épp csak az európai jelenben fáj nekik lenni. Itt, ahol Németország élén egy nő hozza a legfontosabb döntéseket, és amelyben egy 12 éves kislány minden politikusnál őszintébben és pontosabban mutatott rá a háború elől menekülők abszurd helyzetére.

Azért mi szólunk, hátha valaki veszi: az idők változnak. Ideje felébredni.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.