L. Simon László szerint semmi köze a kamu rákellenes barackmagot kínáló L. Simon Borászathoz, mert az a felesége cége

Egészségügy
2015 július 27., 17:17
comments 317

A nyomtatott HVG írta meg, hogy L. Simon László családi borászatában csomagonként ezer forintért árultak olyan barackmagot, amiről azt állították, hogy rákellenes, méregtelenítő, tisztítja a májat és javítja a látást, ráadásul ökológiai gazdálkodásból származik.

Mivel ezek az állítások nem igazán bizonyíthatóak, ilyesmit tilos Magyarországon ráírni az élelmiszerekre. A cikk megjelenése után a Nébih vizsgálatot is indított. Most az RTL Klub kereste meg L. Simont, aki elsőnek nem nagyon akart erről nyilatkozni a televíziónak, majd aztán mégis belement pár kérdésbe. L. Simon azzal kezdte, hogy ő nem orvos vagy kutató, ezért nem tudja megmondani, hogy rákellenes hatása van-e, de szerinte amúgy sincs ügy, mert ez a termék sosem került forgalomba, a barackmagtörő berendezésük ugyanis soha nem működött, nem tudta megtörni a barackmagot.

L. Simon szerint amúgy az L. Simon Borászathoz nincs semmi köze, mert a cég a feleségéé. Igaz, a honlapon még az ő fényképe fogadja a látogatókat, a céginfó és L. Simon vagyonbevallása szerint több mint felerészben még mindig a cég tulajdonosa az államtitkár.

A barackmag rákellenes hatását még soha senkinek nem sikerült amúgy igazolnia, sőt, nagy mennyiségben történő fogyasztása kifejezetten ellenjavalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt