Cecil, az oroszlán gyilkosának, az amerikai fogorvosnak szexuális zaklatási ügye is volt

külföld
2015 július 30., 04:50
comments 57

Dr. Walter Palmer, a világ egyik legismertebb oroszlánjának gyilkosa 127 ezer dollárt fizetett ki peren kívül egy alkalmazottjának 2009-ben, aki szexuális zaklatással vádolta – írja a Daily Mail.

A megállapodással nem ismerte be Palmer, hogy bűnt követett volna el, csak "gyorsan és hatékonyan" le akarta zárni az ügyet.

photo_camera Palmer balra, Cecil az előtérben.

A zaklatás a vád szerint 1999 és 2005 között történt. A sértett nő azt állítja, hogy hiába kérte határozottan főnökét arra, hogy hagyja abba a zaklatást, ő nem hagyott fel vele. Hogy miből állt a zaklatás, arról csak jogi nyelven szivárogtak ki részletek, konkrétan az, hogy a zaklatás "a mellek és a nemi szervek érintésére, valamint szóbeli közlésekre terjedt ki, de nem korlátozódott ezekre".

A férfivel szemben egyébként akkora gyűlölethullám indult az aljas oroszlángyilkosság után, hogy bujkálni kényszerül, a fogászati rendelőjét is bezárta. Cecil, az oroszlán előcsalásáért és lelövésért összesen nagyjából 50 ezer dollárt fizetett.

Végül, de nem utolsó sorban ki fog a fácánok nevében felszólalni?

lazar_vadaszat_6

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.