Mégsem szüntetik meg a Corvinust, csak megcsonkítják

oktatás
2015 július 30., 03:02
comments 67

A Corvinus budai karai a Szent István Egyetemhez kerülhetnek, a pesti részek viszont megmaradnak, értesült a Figyelő kormányzati forrásból. (Korábban erősen tartotta magát a terv, hogy beolvasztják a közgazdászképzést a BME-be.)

A "múlt héten a Magyar Nemzeti Bankkal kötött stratégiai megállapodás sok minden korábbi vélelmet rendezett",

mondta a lapnak Palkovics László felsőoktatási államtitkár. Azt is elmondta, hogy "profiltisztítás" zajlik a felsőoktatásban, ami az intézmények negyedét érinti.

A Figyelő értesülései szerint gyökeres változások jöhetnek a hallgatói létszám zuhanása miatt, például lehet, hogy eltűnik a Nyugat-Magyarországi Egyetem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.