Radiátorhoz kötözött betegek, általános rohadás a Merényi pszichiátrián

Egészségügy
2015 július 30., 05:20
comments 164

WC-ből ömlő szennyvíz, bűz, rohadó falak és embertelen bánásmód – ilyesmiket tapasztaltak az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának munkatársai, amikor értesítés nélkül ellenőrizték idén február végén a Merényi Gusztáv Kórház ESzSzK Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumát.

ombudsman

A tető beázik. A vécé el van dugulva, általános pisi- és szarszag van. A vécén nem volt ülőke, sem vécépapír. A koedukált zuhanyzóban nem volt függöny. Az egyik beteget a zárt részlegen félig az ágyhoz, félig a radiátorhoz kötötték, csak kiabálva tudott jelezni. Több beteg is azt állította, hogy anélkül gyógyszerezték be őket, hogy tudnák, milyen gyógyszert kaptak, és miért.

A jelentés azzal a javaslattal zárul, hogy a legjobb lenne, ha az egész osztályt bezárnák.

(AJBH)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.