Az amerikaiak kicsinálták Hitchbotot, a cuki kanadai stoppoló robotot :-(

külföld
2015 augusztus 02., 05:02
comments 74

Nyoma veszett Hitchbotnak, Dr. Frauke Zeller és Dr. David Harris Smith kanadai professzorok érdekes társadalomtudományi kísérletének. Hitchbot alig több mint egy éve kelt útra először, feladata az volt, hogy az új-fundlandi Halifaxból a 6227 kilométerre lévő, Brit Kolumbia-i Victoriába stoppoljon, vagyis

megtanuljon bízni az emberekben.

Az útja sikeres volt, így később a kísérletet Európában is megismételték. Hitchbot ezt a próbát is sikerrel teljesítette, így idén nyáron az Egyesült Államokban is útnak indították.

A photo posted by @hitchbot on

Vesztére.

Nem tudom, hogy a robot tanult-e meg túlzottan is bízni az emberekben, vagy szimplán az amerikaiak nem voltak még felkészülve arra, hogy

egy teljesen ártalmatlan, ellenben nagyon cuki robotot befogadjanak,

de a legfrissebb, tragikus hírek szerint

Hitchbotnak nyoma veszett.

Az utolsó információk szerint a robotot Philadelphiában verte szét valaki. A robot akkumulátora lemerült, így most nem tudják meghatározni a helyzetét.

:-(

(Via BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.