Ezekre pazarolja el a nyár utolsó heteit!

tévé
2015 augusztus 03., 18:53
comments 264

Masters of Sex (3. évad)

Dr. William Masters és Virginia Johnson, az emberi szexualitás modern tudományos módszerrel elsőként leíró kutatók élete és munkája az 1950-es 60-as évek Amerikájában. Kicsit megtörtént események alapján, azoktól azért helyenként erősen eltérve. Nem is feltétlenül ezért kell nézni. Az első évad is érdekes volt, de a második az szinte hibátlan lett. Nem emlékszem másik sorozatra, ami ennyire életszerűen mutatta be, hogy attól még, hogy valaki a közjó szempontjából fontos munkát végez, sőt akár egy korszakos zseni, attól a magánéletében még lehet borzalmas, elviselhetetlen segg. A harmadik évad is jól kezdődött.

Halt and Catch Fire (2. évad)

A 1980-as évek számítógépes forradalmának kitalált szereplői próbálnak érvényesülni az Egyesült Államokban. Ha valakit egyáltalán nem érdekel ez a világ, annak is érdemes belenéznie. A második évad talán még az elsőnél is erősebb lett.

Catastrophe (1. évad)

Az ír Sharon és az amerikai Rob egy bárban ismerkednek meg, amikor a Rob üzleti úton Angliában jár. Sharon teherbe esik, Rob pedig rövid ismeretségük után odaköltözik hozzá Londonba. Nagyon-nagyon vicces.

Humans (1. évad)

Nem túl távoli jövőben játszódó brit sci-fi részben az Utopia, részben a Broadchurch készítőitől. Öntudatra ébredő robotok.

Ballers (1. évad)

Az amerikai fociliga, az NFL világa. Nem egy borzasztóan összetett sorozat, de szórakoztató. Kicsit Entourage utánérzés, ami egyáltalán nem baj.

True Detective (2. évad)

Megosztja a szerkesztőséget. Az első évad nekem nagyon tetszett, Plankó Gergő itt írt róla hosszabban. A második szerintem gyengébb, de vannak, akiknek meg ez tetszik jobban (Sarkadi, Horváth Bence). Vannak benne jó pillanatok, a színészek sem rosszak, de nekem túl sok a szereplő, a történet szál. Hiába egy órásak a részek, ennyi mindennek nincs hely. Így aztán egy csomó dolog elnagyolt, néha életszerűtlen. Ezzel együtt még mindig abszolút nézhető, csak az előző évadhoz képest csalódás.

Mostanában volt

A befolyásos New York-i ingatlanos dinasztia tagja, Robert Durst neve több gyilkossággal kapcsolatban is előkerült az elmúlt pár évtizedben. Hosszú évek hallgatása után leült és interjút adott az HBO-nak. A dologból olyan dokumentumfilm és nyomozás kerekedett, aminek következményeként Durstöt akár halálra is ítélhetik. Márk írt erről hosszabban.

A Mad Men nagyon hullámzó volt, az első pár évet néztem, aztán elengedtem. Viszont a befejező évad nagyon erős lett. Zsolt a befejező részről, és az egész sorozatról itt írt kritikát.

Az amerikai politikát a House of Cardsnál és a West Wingnél ezerszer pontosabban leíró vígjáték.

Még mindig a drogfutárkodás miatt börtönbe került fehér lány,  Piper Chapman kalandjai a női börtönben. Egyre inkább látszik, hogy a főszereplőt alakító Taylor Schilling bár nem rossz, de mégis a leggyengébb színész, a legunalmasabb karakter a történetben. A többiek viszont még mindig érdekesek.

Erről csak az nem tudja, hogy micsoda, aki egy kő alatt élt.

Amik jönnek, és izgalmasnak tűnnek

  • Narcos (Netflix, augusztus 28.)

2014-es teljes éves válogatás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.