Ezekre pazarolja el a nyár utolsó heteit!

2015 augusztus 3., hétfő 18:53
264

Masters of Sex (3. évad)

Dr. William Masters és Virginia Johnson, az emberi szexualitás modern tudományos módszerrel elsőként leíró kutatók élete és munkája az 1950-es 60-as évek Amerikájában. Kicsit megtörtént események alapján, azoktól azért helyenként erősen eltérve. Nem is feltétlenül ezért kell nézni. Az első évad is érdekes volt, de a második az szinte hibátlan lett. Nem emlékszem másik sorozatra, ami ennyire életszerűen mutatta be, hogy attól még, hogy valaki a közjó szempontjából fontos munkát végez, sőt akár egy korszakos zseni, attól a magánéletében még lehet borzalmas, elviselhetetlen segg. A harmadik évad is jól kezdődött.

Halt and Catch Fire (2. évad)

A 1980-as évek számítógépes forradalmának kitalált szereplői próbálnak érvényesülni az Egyesült Államokban. Ha valakit egyáltalán nem érdekel ez a világ, annak is érdemes belenéznie. A második évad talán még az elsőnél is erősebb lett.

Catastrophe (1. évad)

Az ír Sharon és az amerikai Rob egy bárban ismerkednek meg, amikor a Rob üzleti úton Angliában jár. Sharon teherbe esik, Rob pedig rövid ismeretségük után odaköltözik hozzá Londonba. Nagyon-nagyon vicces.

Humans (1. évad)

Nem túl távoli jövőben játszódó brit sci-fi részben az Utopia, részben a Broadchurch készítőitől. Öntudatra ébredő robotok.

Ballers (1. évad)

Az amerikai fociliga, az NFL világa. Nem egy borzasztóan összetett sorozat, de szórakoztató. Kicsit Entourage utánérzés, ami egyáltalán nem baj.

True Detective (2. évad)

Megosztja a szerkesztőséget. Az első évad nekem nagyon tetszett, Plankó Gergő itt írt róla hosszabban. A második szerintem gyengébb, de vannak, akiknek meg ez tetszik jobban (Sarkadi, Horváth Bence). Vannak benne jó pillanatok, a színészek sem rosszak, de nekem túl sok a szereplő, a történet szál. Hiába egy órásak a részek, ennyi mindennek nincs hely. Így aztán egy csomó dolog elnagyolt, néha életszerűtlen. Ezzel együtt még mindig abszolút nézhető, csak az előző évadhoz képest csalódás.

Mostanában volt

The Jinx

A befolyásos New York-i ingatlanos dinasztia tagja, Robert Durst neve több gyilkossággal kapcsolatban is előkerült az elmúlt pár évtizedben. Hosszú évek hallgatása után leült és interjút adott az HBO-nak. A dologból olyan dokumentumfilm és nyomozás kerekedett, aminek következményeként Durstöt akár halálra is ítélhetik. Márk írt erről hosszabban.

Mad Men

A Mad Men nagyon hullámzó volt, az első pár évet néztem, aztán elengedtem. Viszont a befejező évad nagyon erős lett. Zsolt a befejező részről, és az egész sorozatról itt írt kritikát.

Veep

Az amerikai politikát a House of Cardsnál és a West Wingnél ezerszer pontosabban leíró vígjáték.

Orange is the New Black

Még mindig a drogfutárkodás miatt börtönbe került fehér lány,  Piper Chapman kalandjai a női börtönben. Egyre inkább látszik, hogy a főszereplőt alakító Taylor Schilling bár nem rossz, de mégis a leggyengébb színész, a legunalmasabb karakter a történetben. A többiek viszont még mindig érdekesek.

Game of Thrones

Erről csak az nem tudja, hogy micsoda, aki egy kő alatt élt.

Amik jönnek, és izgalmasnak tűnnek

  • Narcos (Netflix, augusztus 28.)

2015-ös tavaszi válogatás

2014-es teljes éves válogatás

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt