Indul az első magyar tudományos popzene-folyóirat

kultúra
2015 augusztus 03., 06:22

Zenei Hálózatok folyóirat (ZHF) címmel elindult az első olyan online magyar újság, amelyik tudományos szempontból foglalkozik a populáris zenei világ történéseivel.

photo_camera Tófalvy Tamás, Krémer Tamás, Barna Emília. Fotó: Gyarmathy Ákos

Az újság alapítója és főszerkesztője Krémer Tamás, munkáját szerkesztőként Barna Emília és Tófalvy Tamás segíti. Portrék, nemzetközi kutatások és interjúk lesznek az oldalon; a szerzők teljesen önkéntesen, ingyenesen írják majd a cikkeket, állami pénzt nem fogadnak el és hirdetések sem lesznek. A lapot az International Association for the Study of Popular Music nemzetközi kutató-szervezet magyar leánya adja ki.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.