Akkora republikánus vita jön mindjárt, mint egy ház

Hamarosan kezdődik a Fox News republikánus elnökjelölt-vitája, ami egyben az első a 2016 novemberi amerikai elnökválasztás elnökjelölti vitái között.

Várhatóan nagyon szórakoztató lesz, ugyanis jelen lesz a vitán – méghozzá pont a pódium közepén – Donald Trump, a világ legnárcisztikusabb embere, aki egyébként sikeres ingatlanbefektető milliárdosként tökélesen megtestesíti a republikánus embereszményt. Ezért nem tud akkora hülyeségeket mondani, hogy párttársai fogást találjanak rajta.

republikánus

Másrészt azért is szórakoztató lesz, mert a többiek is republikánusok, szóval valószínűleg egymás szavába vágva fognak vitatkozni arról, hogy melyikőjük szereti jobban a fehérfejű rétisasokat, a fegyvereket, a háborút és az adócsökkentéseket, továbbá ki utálja jobban a mexikói illegális bevándorlókat, a jóléti rendszer kedvezményezettjeit vagy az abortuszt.

Az egyik republikánus jelölt tanácsadója úgy fogalmazta meg ezt, hogy

egy olyan versenyre kell felkészülnöd, mintha előre tudnád, hogy egy autóversenyen mindenki részeg lesz.

Egyébként három éllovas van, Trump (a közvélemény-kutatások átlaga alapján 22,3 százalékon áll), előző, igen sikeres Bush elnök öccse, Jeb Bush (12,8 százalék) valamint egy kormányzó, Scott Walker (10,6 százalék). A többieknek nincs sok esélye, legfeljebb abban reménykedhetnek, hogy a népszerűbb jelöltek valami csinált botrányt húznak magukra, ami miatt elpártolnak mögülük az emberek – vagy talán pont ezen a vitán jönnek elő valami egészen lehengerlő állítással, szónoki teljesítménnyel.

Akármi is lesz, aki nem tud aludni ma éjjel, és szeret hülye politikusokon nevetni, mindenképpen nézze a Fox műsorát éjjel háromtól!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.