Egy budapesti kórházban ápolják a szíriai kisfiút, akit rengetegen kerestek

POLITIKA
2015 augusztus 10., 05:28
comments 110

A Macedóniába a menekülteken segítő Legis nevű civilszervezet publikálta a Facebookon a képet, amin egy négyéves szíriai kisfiú látható.

szirkisfiu

A fiú Aleppóban egy bombatámadásban sérült meg, legutóbb augusztus másodikán látták családjával a macedón-görög határnál, Gevgelijánál. A kép hamar bejárta a nyugati sajtót, egy német szervezet fel is ajánlotta, hogy gyógykezelését és Németországba utaztatását vállalja, csakhogy senki sem tudta, hogy merre van gyerek és családja.

A Budapesten segítő Migration Aid civilszervezet egyik csoportjába írták meg, hogy a fiú és a családja is megvan. Egy budapesti kórházban ápolják őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.