Garancsi István cége építi az ózdi élményparkot

Filmtörténeti élményparkot épít a kormány Ózdon. Az, hogy ilyen tervei vannak az Orbán-kabinetnek, már tavaly év végén kiderült, amikor a döntéshozók 927 millió forintot különítettek el az ipari műemléknek minősülő ózdi Fúvógépház renoválására illetve átalakítására.

Garancsi István és Orbán Viktor Debrecenben, 2015. július 30.

Az viszont friss hír, hogy az egykori ózdi erőmű 2800 négyzetméteres épületének felújítását a tavaly ősz óta Garancsi István (Videoton-elnök, miniszterelnöki jóbarát) érdekeltségébe tartozó Market Zrt. végezheti el. Az információról az Origó adott hír a Közbeszerzési Értesítő nyomán.

A Market honlapja azt írja, hogy az épület 1990-es évek óta kihasználatlanul áll az ózdi iparnegyedben, és a munkára a cégnek 160 napja van. Az élménypark - ami az Ózd - Digitális város 2014 koncepció alapján készül - a magyar és a kelet-európai filmtörténetet mutatja majd be interaktív formai megoldásokkal.

Az értesítőben az is szerepel, hogy a Market végezheti el a komáromi kikötő fejlesztését is, további nettó 580 millió forintért. Ezt a munkát elvileg még idén be kell fejezni.

(Origo)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.