40 menekült fulladt meg egy hajó belterében

Tbg
bűnügy
2015 augusztus 15., 14:18

Legalább 40 halottat talált, és mintegy 300 embert mentett ki az olasz haditengerészet egy menekülteket szállító hajóból Líbia partjai közelében a Földközi-tengeren.

photo_camera Afrikai menekült az olasz-francia határon júniusban (AFP PHOTO / VALERY HACHE)

Sajtóértesülések szerint a halottakat a hajó fenekén találták, valószínűleg megfulladtak a vízi járművön, amely túlzsúfolt volt, és süllyedni kezdett. Az AP úgy tudja, a hajó füstje végzett velük. Az áldozatok között gyerekek és férfiak is vannak, legalábbis a túlélők erről számoltak be.

A hajó 21 mérföldre volt Líbia partjaitól, Lampedusa szigetétől délre, amikor kiszúrta a haditengerészet.

Számos korábbi túlélő elbeszélése szerint az embercsempészek a hajófenéken zsúfolják össze azokat a migránsokat, akik a legkevesebb pénzt fizetik a szállításért.

Idén már legalább 2300 ember veszítette életét a Földközi-tengeren a veszélyes átkelés közben, a tavalyi egész évi 3279-cel szemben. (MTI/Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.