Marihuánabiznisz-képzés Kanadában, marihuánakóstoló-szakíró állás az USÁ-ban

gazdaság
2015 augusztus 18., 18:19
comments 50

Bevezetés a professzionális orvosi marihuána menedzsmentbe I.

címmel indul képzés Kanadában, ahol egyébként még nem legalizálták a marihuánát, csak orvosi célra. A British Columbia tartományban lévő Kwantlen egyetemen induló képzés 14 hetes lesz, és főleg arról fog szólni, hogy hogyan lehet jogszerűen marihuánát termelni, de lesznek praktikus termesztési ismeretek is.

Az USA egyébként ebben előbbre jár, például a Harvardon van "Adótervezés marihuánakereskedőknek" című óra, a denveri jogi egyetmen pedig "Marihuána-ügyfél képviselete" néven indítottak órát.

marihuana

Lazán kapcsolódik, hogy az USA kanadai határhoz közeli államában, Oregonban pedig egy helyi újság keres marihuánaügyi szakírót. Jogos, hiszen értő kommentár nélkül nehéz eligazodni a frissen legalizált kannabisz világában. Így hangzik az álláshirdetés:

"Az ideális jelölt egy tapasztalt kannabiszfogyasztó, akinek mély tudása van az oregoni piacon elérhető kannabisz típusokról, termékekről. A cikkek havonta 2-4 alkalommal jelennének meg az OregonLive-on."

Neki kell írni: brucehammond@oregonian.com.

(TimeOregonlive)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.