Két kincsvadász azt állítja, hogy Lengyelországban megtalálták a nácik elveszett aranyvonatát

külföld
2015 augusztus 19., 21:21

Egy lengyel és egy német kincsvadász bejelentkezett a lengyelországi Walbrzych önkormányzatánál, hogy találtak egy páncélozott vasúti kocsit, amiről azt gyanítják, hogy ez lehet a nácik 70 éve eltűnt aranyvonata.

A lengyel törvények szerint a megtalálóknak jár 10 százalék a megtalált tárgy értékéből, így ha tényleg arról a vonatról van szó, amit még a háború végén a Vörös hadsereg elől menekülve raktak meg a nácik arannyal, akkor hatalmasat kaszálhatnak.

A helyi legendák szerint a vonat 1945-ben tűnt el, és tele volt Wroclawban összerabolt kincsekkel.
Az aranyvonat az alsó-sziléziai hegyvidéken fekvő Ksiaz vára közelében betért egy alagútba, ahonnan soha nem jött ki. A feltételezések szerint az alagutat később lezárták, és a helyet elfelejtették. A 150 méter hosszú vonat fegyvereket és ipari berendezéseket szállított, valamint drágaköveket és más értéktárgyakat.

Mivel ezt a területet korábban még sosem tárták fel, ezért a helyi hatóságok még nem tudják, hogy mi van ott, de a hadsereg, a rendőrség és egy csomó jogász már dolgozik az ügyön.

(The Telegraph/ MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.