Királyoknak kijáró pompával temettek el egy maffiavezért Rómában

külföld
2015 augusztus 21., 13:42
comments 134

Botrányt okozott Rómában a volt maffiafőnök, Vittorio Casamonica fényűző temetése.

A 65 éves korában rákban elhunyt Casamonica gyászoló hozzátartózói valóban nem aprózták el a szertartást. A koporsót egy aranyozott barokk szekéren hat hatalmas fekete ló húzta el a kápolnához, amit a főnököt ábrázoló plakátokkal díszítettek fel, amiken az állt, hogy „ Róma királya” vagy „ Eddig Rómát uraltad, most foglald el a mennyországot is.

A több száz megjelent gyászolónak pedig egy rezesbanda játszotta a Keresztapa főcímdalát.

A hatóságok szerint Vittorio Casamonica lehetett a Casamonica-klán feje. A szervezetet zsarolással és és csempészettel vádolják.


A gyászmisét levezénylő pap azzal védekezett, hogy neki nincs beleszólása abba, ami a templomon kívül történik.

Több olasz politikus is felemelte a szavát a hoolywoodi típusú temetés miatt, mert szerintük azzal, hogy ennyire hivalkodó volt a szertartás, azt üzenik a külvilág felé, hogy ártatlannak tartják magukat.

Ignazio Marino, Róma polgármestere is azt követelte, hogy keressék meg azokat, akik engedélyezték az egész felhajtást. Szerinte is elfogadhatatlan, hogy egy temetést arra használjanak, hogy a maffia erőt demonstráljon. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.