Királyoknak kijáró pompával temettek el egy maffiavezért Rómában

Botrányt okozott Rómában a volt maffiafőnök, Vittorio Casamonica fényűző temetése.

A 65 éves korában rákban elhunyt Casamonica gyászoló hozzátartózói valóban nem aprózták el a szertartást. A koporsót egy aranyozott barokk szekéren hat hatalmas fekete ló húzta el a kápolnához, amit a főnököt ábrázoló plakátokkal díszítettek fel, amiken az állt, hogy „ Róma királya” vagy „ Eddig Rómát uraltad, most foglald el a mennyországot is.

// ]]>

A több száz megjelent gyászolónak pedig egy rezesbanda játszotta a Keresztapa főcímdalát.

A hatóságok szerint Vittorio Casamonica lehetett a Casamonica-klán feje. A szervezetet zsarolással és és csempészettel vádolják.

// ]]>
A gyászmisét levezénylő pap azzal védekezett, hogy neki nincs beleszólása abba, ami a templomon kívül történik.

Több olasz politikus is felemelte a szavát a hoolywoodi típusú temetés miatt, mert szerintük azzal, hogy ennyire hivalkodó volt a szertartás, azt üzenik a külvilág felé, hogy ártatlannak tartják magukat.

Ignazio Marino, Róma polgármestere is azt követelte, hogy keressék meg azokat, akik engedélyezték az egész felhajtást. Szerinte is elfogadhatatlan, hogy egy temetést arra használjanak, hogy a maffia erőt demonstráljon. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.